Welkom bij Solar - bar & food in Getsemaní, de creatieve en leukste wijk van het bohemian Cartagena. Op het terras of balkon kan je dagelijks genieten van het straatspektakel, street dancers en leuke animatie van Plaza de la Trinidad.

Photos by HOLA DIGITAL AGENCY

Solar opende de deuren in juni 2015 en is de komende jaren uitgegroeid tot een topzaak op dé locatie van Getsemani, een van de meest authentieke barrios (wijken) van Cartegena. De wijk kent z'n faam onder de avontuurlijke backpackers, maar ook cictytrippers van overal ter wereld hebben ondertussen hun weg gevonden naar Cartagena, Getsemaní én Solar. Liefhebbers van street art en wall paint zullen deze wijk ongetwijfeld kunnen appreciëren en dit is slechts een van de vele redenen waarom je absoluut eens tot in Getsemani moet komen. De internationale press heeft het over de "coolest neighbourhood of Cartagena" en ook de hippe vogels* hebben hun weg gevonden naar Solar. (*Op de muur van Solar kan je trouwens de prachtige Maria Mulata bewonderen - ideaal voor een prachtig vakantiekiekje).

Eigenaars van Solar - bar & food, Emelis & Tom openden de zaak slechts enkele maanden nadat ze "geëmigreerd" waren naar Cartagena. Ze besloten om samen met hun 3 kinderen naar Colombia te verhuizen, ver weg van het vertrouwde België waar ze eerder al 10 jaar samenwoonden, maar recht naar het warme Cartagena, aka La Fantastica. Solar - bar & food is hun eerste zaak samen. En je vindt naast de specialiteiten van de Caribe, pizza & hamburgers ook een assortiment aan Belgische bieren, versgemaakte bitterballen of een heerlijke Steak Béarnaise.

Chef Emelis, boekhouder van opleiding in Colombia, studeerde in België de Belgisch-Franse keuken aan de Antwerpse PIVA en werkte onder andere met passie in de Stadsschouwburg en op de catering van grootse evenementen. Antwerpen staat gekend als epicentrum van de diamanthandel, de moderne kunst, haute-couture & fashion shows. Het is tevens ook de hometown van Tom, alvorens definitief te verhuizen naar Cartagena.

Solar is uitgegroeid tot één van de places-to-be voor een cocktailtje op het geanimeerde terras, een koud pintje en enkele verrassend lekkere hapjes in een mix van Caribe & Europese keuken. Binnen is er ook plaats voor groepen tem 45 personen (mits reservatie) en de zaak staat ook open voor privéfeesten, trouwfeesten, verjaardagsfeestjes of bedrijfsevenementen. Kortom, kom zeker eens langs, wij helpen je graag op weg in en door Cartagena.

 

TELEFOON & EMAIL

(+57) 322 6138473

solarfoodcartagena@gmail.com

 

LOCATIE

Calle de la Sierpe 9A-32
Plaza de la Trinidad
Cartagena de Indias

 

WIJ ZIJN OPEN

Mo-Sa 9am–0.30am
Su 6pm–0.00am

Naast een cocktailtje of fris pintje bieden we ook ontbijt, lunch, diner en hapjes.

 
logo solar cartagena.png
 
solar-breakfast-IMG_0229.jpg
solar-cartagena-pizza-IMG_0126.jpg
solar-cartagena-jugos-IMG_0201.jpg
 
 

CONTACTEER ONS

Op de kaart hieronder kan je ons makkelijk vinden. Solar bar & food is gelegen op het centrale pleintje aan de kerk in Getsemani: Plaza de la Trinidad is hét populairste plein van Getsemaní en ligt op slechts op enkele minuutjes wandelen van Centro Convenciones, Torre Reloj, etc.